ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

Προσφιλέστατε συμπολίτη μας, δάσκαλε και εκλεκτέ συνεργάτη μας Βασίλη,

Είναι απολύτως αδύνατο στα φτωχά λόγια να χωρέσει η βαθιά οδύνη που προκάλεσε η αναπάντεχη είδηση ότι ο εξαίρετος εκπαιδευτικός, ο ακούραστος ενεργός πολίτης, ο Βασίλης Αβραμίδης που όλοι αγαπήσαμε, δεν θα βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Φρόντισε όμως ο ίδιος να απαλύνει τη σκληρότητα του θανάτου κληροδοτώντας στους αγαπημένους του Αργείτες, σε όλους μας, μια ανεκτίμητη μορφωτική και πολιτιστική προσφορά, ο όγκος και η ποιότητα της οποίας πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί.
Οι εκπαιδευτικές αξίες και η παράδοση του τόπου μας βρήκαν στο πρόσωπό του τον ακαταπόνητο εργάτη• ο Δήμος του Άργους Ορεστικού έναν σπάνιο οδηγό και συνοδοιπόρο για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς του.
Ο αξέχαστος εκλιπών όμως διακρινόταν για κάτι ακόμη μοναδικό. Ταύτισε το όνομά του με την παράδοση όχι του τόπου που τον γέννησε αλλά του τόπου που τον φιλοξένησε. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η αγάπη του για την ιστορική και πολιτισμική ιδιαιτερότητα της πόλης μας υπήρξε κατά πολύ ανώτερη από την αγάπη που μπορεί να τρέφει γι’ αυτήν κάθε Αργείτης. Γιατί ο Βασίλης Αβραμίδης αγάπησε, κόπιασε και τίμησε τελικά έναν ξένο γι’ αυτόν τόπο αποτελώντας έτσι για όλους εμάς τους ντόπιους ένα απαράμιλλο παράδειγμα ελεύθερου, αφοσιωμένου και ευαίσθητου ανθρώπου.
Ο Δήμος του Άργους Ορεστικού αποχαιρετά σήμερα ένα αγαπημένο τέκνο του, γιατί ο Βασίλης Αβραμίδης τίμησε τον τόπο όχι ως σαρκικό αλλά ως πνευματικό του τέκνο.
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να παρηγορεί τον δικαιολογημένο πόνο της οικογένειάς του.
Καλή ανάπαυση Βασίλη, καλό παράδεισο.

Posted in Νέα.