Γιορτή Χριστουγένων της » Ορεστίδος»

O ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ « Η ΟΡΕΣΤΙΣ»
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Διοργάνωσε την Γιορτή των Χριστουγέννων το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπατσόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ανδρέας Βιτούλας, κ Ιωάννης Αδάμ και κ. Βασίλειος Παμπουκίδης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι κατέκλισαν τον φιλόξενο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων « Βασίλειος Αβραμίδης» του κτιρίου δωρεάς Δαμιανού Δούμα.
Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ κ. Ιωάννης Πλίτσης. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της « Ορεστίδος» Κωνσταντίνος Αδάμ αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθώπου, το οποίο είναι μήνυμα αγάπης , ταπείνωσης, ειρήνης, ελπίδας και καταλαγής. Παρότρυνε όλους να στρέψουν αυτές τις μέρες το βλέμμα τους στον συνάνθρωπο μας που δοκιμάζεται, αγκαλιάζοντας όλους αυτούς που είναι μόνοι και αδύναμοι, ώστε να αισθανθούν την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Τέλος ευχήθηκε σε όλους να κάνουν πραγματικά Χριστούγεννα,, γιατί τότε μόνο θα είναι Καλά Χριστούγεννα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπατσόγλου αναφέρθηκε στο μήνυμα των ημερών, τόνισε τις δυσκολίες που διέρχονται πολλοί συμπολίτες μας και στάθηκε στην συμπαράσταση του Δήμου αλλά και των δημοτών σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται σκληρά από την πολύχρονη κρίση. Ευχήθηκε δε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στον χαιρετισμό τους ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του και τόνισε το σημαντικό πολιτιστικό έργο που επιτελεί. Αναφέρθηκε στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις και ζήτησε ομοψυχία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων για έξοδο από την κρίση. Ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και επίσης το 2016 να είναι η χρονιά που θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μας .

– Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εμφάνιση της ΧΟΡΩΔΙΑΣ της
«ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ», σε κατανυκτική ατμόσφαιρα σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει Ύμνους, Τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων:
1. Η Γέννηση Σου Χριστέ ο Θεός Ημών
2. Καλην εσπέρα ¨άρχοντες

3. Άγια Νύχτα
4. Τι γλυκές φωνές
5. Γλυκειά Μητέρα του Χριστού
6. Το Έλατο
7. Στη γωνιά μας κόκκινο
Για μία ακόμη φορά η Χορωδία της Ορεστίδος εντυπωσίασε το κοινό με την άρτια εκτέλεση του προγράμματος, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της Ντίνου Ταμβάκη και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της εκδήλωσης
-Ακολούθησε Ομιλία του Θεολόγου κ. Φώτη Γεωργιάδη με θέμα « Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων» Ο κ. Γεωργιάδης ευσύνοπτα έδωσε την πραγματική θεολογική διάσταση της Γέννησης του Χριστού και το πραγματικό νόημα του εορτασμού της.
– Η εκδήλωση ‘έκλεισε με την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα δένδρο μια φορά» σε Video. Το κοινό παρακολούθησε μία συγκινητική ιστορία του διακεκριμένου συγγραφέα με επίκαιρο θέμα, συγκινήθηκε και προβληματίστηκε από αυτήν.
Καλά Χριστούγεννα, Αίσιο, ευτυχές και ελπιδοφόρο το 2016DSCN4106 DSCN4092 DSCN4093 DSCN4095 DSCN4096 DSCN4097 DSCN4098 DSCN4099 DSCN4100 DSCN4101 DSCN4102 DSCN4104 DSCN4105

Posted in Εκδηλώσεις.