ΑΡΓΕΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016

ΑΡΓΕΙΤΚΟ ΚΑΡΑΝΑΒΑΛΙ 2016

Όπως προστάζουν τα τοπικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς, έτσι και φέτος ο νέος χρόνος έκανε «πρεμιέρα» στην πόλη μας, με το Αργείτικο Καρναβάλι. Από την παραμονή το μεσημέρι ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Αργείτικου Καρναβαλιού του διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος της πόλης μας, με τον ερχομό του Αη-Βασίλη , μοιράζοντας τα δώρα του στα παιδιά. Η πομπή με τον Αη –Βασίλη,την παραδοσιακή ορχήστρα και τους μικρούς καρναβαλιστές διέσχισε τον κεντρικό δρόμο, δίνοντας το έναυσμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Παρέα με τους μικρούς τους φίλους, που αψήφησαν τη χαμηλή θερμοκρασία, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους βόλτα στους δρόμους της πόλης, προσφέροντας μια αίσθηση ζεστασιάς και μαγείας την τελευταία αυτή ημέρα της χρονιάς. Τελικός σταθμός της επίσκεψης του Αη-Βασίλη ήταν το Πνευματικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού, στο οποίο αποκάλυψε τις εκπλήξεις που έκρυβε στον σάκο του, φωτογραφήθηκε και έπαιξε με τα παιδιά που για ακόμη μια φορά έκλεψαν την παράσταση με τη χαρά και τη ζωντάνια τους.
Το βράδυ, οι παραδοσιακές ορχήστρες στον πεζόδρομο έδιναν με τον ρυθμό τους και το κέφι των παρεών το στίγμα του μοναδικού Αργείτικου καρναβαλιού, ζεσταίνοντας τον κόσμο από το τσουχτερό κρύο που ενέσκηψε στο τέλος του χρόνου
Η κεντρική εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου έγινε στην κεντρική πλατεία, με παρουσία πλήθους κόσμου, οποίος κατέκλυσε την οδό διοικητηρίου από την έναρξη του πεζοδρόμου, μέχρι την πλατεία. Οι ορχήστρες ανέβαζαν τους ρυθμούς όσο πλησίαζε η ώρα της αλλαγής του χρόνου, τον οποίο δημοτική αρχή και δημότες υποδέχθηκαν με εντυπωσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων, αντίστοιχη όλων των μεγαλουπόλεων του κόσμου!!
Ο Δήμος Άργους Ορετικού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Ορεστικού, ήταν οι οργανωτές της παρέλασης του Καρναβαλιού, που έγινε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 στην πόλη μας, η οποία και φέτος πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. Η συμμετοχή των «Καρναβαλιστών» ήταν και φέτος εντυπωσιακή, αποζημιώνοντας τους πολυάριθμους επισκέπτες, που παρά το πολικό κρύο ήλθαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Μαζί με το κοινό, εκ των οποίων πολλοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν την παρέλαση, η Βουλευτής της Ν.Δ Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ο Δήμαρχος μας Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και η Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας Μαρία τερζοπούλου, επικεφαλής κλιμακίου Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι έκαναν και την έναρξη της παρέλασης, συνοδεία παραδοσιακής ορχηστρας.
Παρά την οικονομική κρίση και την κακή ψυχολογία του κόσμου και φέτος η συμμετοχή των παρεών ήταν αρκετά καλή. Πέρα από την συμμετοχή των σχολείων της πόλης μας, αρκετές ήταν οι παρέες που συμμετείχαν.Μεγάλη η ποικιλία και η θεματολογία του φετινού καρναβαλιού, σχολίασε επίκαιρα θέματα όπως η οικονομική κρίση, τα νέα μέτρα, η νοσηρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο, ενώ δεν έλειψαν βέβαια και σατιρικά τοπικά θέματα, όπως η περιβόητη «μαϊμού» που δεν χόρεψε στο Άργος και η σάτιρα στην δημοτική αρχή για την πορεία των δημοτικών αντιπλημμυρικών έργων, προσφέροντας πλούσιο γέλιο στο κοινό.

DSCN4300 DSCN4222 DSCN4226 DSCN4233 DSCN4240 DSCN4244 DSCN4256 DSCN4264 DSCN4269 DSCN4278 DSCN4284 DSCN4294ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΕΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ
1ο βραβείο : «Φαντάσματα και κυνηγοί φαντασμάτων» 1ο Δημοτικό Σχολείο)» 250 Ε
2ο βραβείο: «Ποδοσφαιριστές και μαζορέτες» – ( 4ο Δημοτικό Σχολείο)» 220 Ε
3ο βραβείο: (2ο Δημοτικό Σχολείο) «Οι κυρίες της ευρωβουλής και οι πειρατές τις τρώει κανείς» – 200 Ε
» το Μεξικό στο Άργος Ορεστικό» (3ο Δημοτικό Σχολείο) 200 Ε
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΙΚΟ
1ο βραβείο: » Άραβες » – ( 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού) 250 Ε
2ο βραβείο: «Τραπουλόχαρτα» – ( 2ο Γυμνάσιο) 220 Ε
3ο βραβείο : «Άλλα αν΄άλλον» – (Γενικο Λύκειο) 100 Ε
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΑΜΑ
1ο βραβείο: «Τσίρκο Girze du Soleil» (Παρέα Αιώνιων φοιτητών) 300 Ε
«H Χώρα του ποτέ» – ( Παρέα σαν άλλοτε) 300 Ε
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΤΙΡΑ
1ο βραβείο: «Βγήκανε οι δράκουλες να φάνε το αίμα του ελληνικού λαού» 250Ε
(Ανοργάνωτοι Αργείτες καρναβαλιστές)

2ο βραβείο: «Τρελάδικο η Ελλάς » (Παρέα φόλα παρτίδα) 220 Ε
3ο βραβείο » Αγρότες» ( παρέα Λάου – Λάου) 200 Ε
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου «Η Διαμαντόνυφη» 100 Ε
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων του τριημέρου του Αργείτικου Καρναβαλιού. Διοργανωτές και συμμετέχοντες. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο 2016. Και του χρόνου!!
Ο Αργίτης

Posted in Εκδηλώσεις.